stomen

Loempia’s met spitskool, paprika en tofu

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de prei in stukken van 4 cm en snijd de stukken in smalle lengtereepjes. Was de prei grondig.
Snijd de halve paprika in evengrote juliennereepjes.
Snijd de spitskool in flinterdunne repen.
Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd het koriandergroen fijn.
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm.
Splits 1 ei. Klop het eiwit los.
Verhit de frituurolie tot 180°C.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor, schenk de olie langs de rand er in. Schep het groentemengsel er in, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 2 minuten. Schep de groente uit de wok en laat het snel afkoelen. Meng de tofublokjes en koriander erdoor.

Leg de vellen phyllodeeg klaar, zodat ze schuin voor liggen. Verdeel de vulling in acht porties. Leg net onder het midden de vulling en spreid het wat uit. Sla de punt over de vulling. Sla de zijkanten er recht over heen. Rol de loempia naar boven toe vast. Kwast het laatste deel in met losgeklopt eiwit, zodat het plakt. Maak zo alle loempia’s.

Frituur de loempia’s met twee tegelijk goudbruin en gaar in 3-4 minuten. Laat ze op een dubbellaagje keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge