stomen

Linzensoep met tomaten

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
50-60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Was de dal zorgvuldig een tijdje onder stromend warm water en laat goed uitlekken. Breng het water met de kurkuma aan de kook. Strooi de dal erin. Leg het deksel op de pan en laat de dal onder af en toe roeren ruim 30 minuten doorkoken boven een matig hoge vlam. Eventueel schuim wegscheppen met een schuimspaan. Rasp intussen de gember fijn tot je een theelepel hebt en snijd de tomaten in partjes. Hak de peterselie of koriander fijn en snijd de citroen in schijfjes. Wanneer de dal zacht is, de ghi in een kleine steelpan verhitten en hier het komijnzaad een paar seconden in bakken. Doe er dan de asafoetida en gember bij en roer er de tomaten doorheen. Laat alles onder goed roeren een paar minuten bakken. Voeg dit mengsel tenslotte bij de dal en laat deze, onderwijl roerend, zachtjes doorkoken tot de linzen helemaal gaar zijn. Haal de pan van het vuur, voeg het zout toe en roer alles nog even een keer goed door. Garneer elk bord soep met wat peterselie of korianderblaadjes en een schijfje citroen.