stomen

Lintmacaroni met zalm, spinazie en doperwten

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:
Leg de lintmacaroni in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de lintmacaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5-6 minuten de doperwten toe en kook ze mee gaar. Stort de macaroni met de doperwten in een vergiet en laat het mengsel kort uitlekken.

Klop de eieren los met de koksroom.

Schep de macaroni met doperwten terug in de pan of gebruik een wok en zet deze op halfhoog vuur. Schep de spinazie, de zalmsnippers en het eiroommengsel erdoor. Verwarm het gerecht onder regelmatig omscheppen 2-3 minuten, zodat de spinazie slinkt en gaar wordt.

Breng het gerecht op smaak met zout, peper en chilipeper en roer op het laatst het dillegroen er door.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge