stomen

Lintmacaroni met sperziebonen en walnotensaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af en halveer ze.
Snipper het uitje.
Leg de salieblaadjes op elkaar en knip ze in fijne reepjes.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de sperziebonen beetgaar in 8-10 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze in een vergiet kort uitlekken en schep ze in de pan om met 1 eetlepel olijfolie.

Verhit intussen 1 eetlepel notenolie in een steelpan met dikke bodem. Rooster hierin de walnoten goudbruin en knapperig, schud ze regelmatig om. Neem ze uit de pan. Schep het sjalotje in de pan en voeg eventueel nog wat notenolie toe. Fruit het uitje goudbruin. Schenk de sherry erbij en roer de aanbaksels los. Voeg de roomkaas en de salie toe en laat de kaas smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de sperziebonen bij de kaassaus.

Verdeel de lintmacaroni over twee diepe borden, schep de saus in het midden. Strooi de geroosterde walnoten er over.