stomen

Lintmacaroni met snelle tomatensaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Leg de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de macaroni in 10 minuten beetgaar.

Snijd intussen de ingrediënten voor de ‘saus’: snijd de tomaten in achten. Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in staafjes. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Maak een bosje van de rucola en snijd de blaadjes in drieën. Snijd de boerenkaas in blokjes, rasp de gerijpte kaas op de grove rasp.

Stort de pasta in een vergiet en laat het kort uitlekken. Schep de pasta terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en schenk de olie bij de pasta. Voeg al roerend de rest van de ingrediënten toe, op de geraspte kaas na, en warm het zachtjes een minuutje door.

Serveer de geraspte kaas apart er bij. Breng het gerecht aan tafel op smaak met zout en peper.