stomen

Lauwwarme salade van paddenstoelen

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Borstel de paddenstoelen naar keuze schoon met een borsteltje of wrijf ze schoon met een stuk keukenpapier. Snijd de steeltjes van de oesterzwammen weg en hak deze heel fijn. Snijd de hoeden in grove stukken. Bak het ontbijtspek knapperig en goudbruin in een royale koekenpan. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in schuine ruiten. Neem het spek uit de pan en voeg zonodig wat extra boter toe. Bak de paddenstoelen (de roze oesterzwammen het eerste) al roerende op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Voeg de lente ui, spekjes, zout en peper toe. Schep goed om en bak dit kort mee. De paddenstoelen moeten heel knapperig blijven! Neem de massa met een schuimspaan uit de pan. Bekleed 4 bordjes met de sla en verdeel de paddenstoelen met de spekjes over de bordjes. Maak de dressing en schenk deze in de koekenpan, roer goed over de bodem van de pan en verwarm de dressing. Schenk de dressing over de salade. Garneer met een mooi gesneden lente uitje.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge