stomen

Lauwwarme salade met verse zalm en raapstelen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Maak de radijsjes schoon en halveer ze.
Knip de worteltjes en stelen van de raapsteeltjes.

Bereiding:
Leg de aardappel a-partjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe en kook de aardappel a-partjes in 12 minuten zachtjes gaar. Voeg na 6 minuten de sperziebonen of haricots verts toe en kook ze mee gaar. Stort bonen en aardappels in een vergiet. Schep ze in een slakom om met de helft van de dressing.
Besprenkel de zalmfilet met citroensap. Verhit in een koekenpan de olie op halfhoog vuur en bak hierin de zalmfilets 4 minuten aan iedere kant. Houd ze warm op een schaal.

Meng radijsjes, raapstelen, kappertjes en mosterddressing met bonen en aardappels. Verdeel de zalmfilet voorzichtig in kleine stukjes en meng ze luchtig door het mengsel.

Voeg naar smaak nog wat zout en (versgemalen) peper toe.