Lauwwarme salade met koolrabi en mozzarella
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg ze op een stukje bakpapier op de bakplaat.
Snijd de koolrabiknol in dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in smalle reepjes.
Snijd de tomaten in vieren.
Haal de slabladeren los.
Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.
Bereiding:
Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor, strooi de pijnboompitjes er in en rooster ze op laag vuur, onder regelmatig omschudden, goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.
Maak de borden op: verdeel de slablaadjes over de borden, strooi de koolrabireepjes en tomaatplakjes er over. Maal er wat zout en peper over en druppel de dressing er over.
Schuif de bakplaat onder de grill en laat de kaas smelten. Houd het even in de gaten: de kaas moet niet teveel uitsmelten. Neem de bakplaat ui de oven. Verdeel de gesmolten kaas over de borden met salade. Bestrooi de borden met basilicum en pijnboompitjes. Voeg naar smaak zout en peper toe en geef het brood er bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.