stomen

Lauwwarme auberginesalade

Receptinformatie

Bijgerecht
40-50 min

Snijd de gewassen aubergines in plakken van ca. 1 cm dikte en bestrooi ze licht met zout. Leg de plakken in een vergiet met iets zwaars erop en laat ze 20 minuten uitlekken om het vocht eruit te halen. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Knip de munt en peterselie klein. Pel de knoflook en hak deze fijn. Klop een dressing van de azijn met de olie. Kruiden, knoflook, peper en honing. Spoel de plakken aubergine af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti aanbaklaag en wentel de aubergine plakken door de bloem. Bak ze aan beide kanten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de plakken over vier bordjes, schenk de dressing erover en bestrooi ze met amandelen.