stomen

Lasagne van pittige komkommer met krabsticks en mierikswortelroomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de komkommer in 3 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in 3 mm brede reepjes.

Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

Snijd de krabstick in de lengte in smalle reepjes.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Warm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kook hierin de lasagnevellen in 10 minuten gaar, let er op, dat ze niet aan elkaar vastplakken (gebruik eventueel een speciale lasagnehouder). Laat ze uitlekken en leg ze tussen laagjes vershoudfolie, gescheiden van elkaar, tot gebruik.

Zet intussen de komkommerreepjes en pepersliertjes op met de witte wijn en stoof ze heel zachtjes 10 minuten. Giet ze af, vang het stoofvocht op.

Vul het stoofvocht aan met water, tot de hoeveelheid vocht die nodig is voor het bereiden van de witte saus. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de roomkaas erbij en laat de kaas in de saus smelten.

Schep de krabsticks en 3-4 eetlepels dillegroen bij de komkommer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Gebruik twee ovenvaste borden. Leg op elk een lasagnevel. Verdeel de helft van het komkommermengsel over beide borden. Schep er wat saus op. Leg er een tweede lasagnevel op, verdeel de rest van het komkommermengsel erover en weer wat saus. Dek de stapel af met een derde lasagnevel. Schep de rest van de saus erover.

Zet de borden 15 minuten onderin de oven. Bestrooi de borden vlak voor het serveren rijkelijk met dillegroen en versgemalen zeezout.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge