stomen

Lasagne van groentemix met roomkaassaus en amandelschaafsel

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een vierkante of rechthoekige ovenschaal in.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Schenk het water in een kookpan, breng het opnieuw aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Kook de lasagnevellen per 2 tegelijk 1-2 minuten en leg ze op een schone keukendoek.

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de roomkaas erbij en laat deze smelten.

Verhit in een wok of koekenpan de olie en bak hierin de champignonplakjes en de groentemix al omscheppend 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper.

Vul de ovenschaal in laagjes met kaassaus, lasagne, groentemengsel en kaassaus en eindig met kaassaus. Strooi het amandelschaafsel gelijkmatig over de ovenschotel.

Plaats de ovenschaal in de combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 500Watt en laat het gerecht in 15 minuten gaar en goudbruin worden.