stomen

Lasagne van aubergine

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
30-40 min

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 1,5 cm. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de peper in ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in blokjes. Kook de pastaschelpjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine en ui rondom bruin. Voeg de rode peper, tomatenblokjes en hamblokjes toe en laat de saus zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Maak de bechamelsaus (28 gram per zakje) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer 150 gram kaas door de saus. Verdeel achtereenvolgens de groentesaus, pastaschelpjes, kaassaus en overige geraspte kaas over de ovenschaal. Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de bovenzijde gegratineerd is.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge