stomen

Lasagne torentje met gebakken Cepes

Receptinformatie

Pasta
Lunchgerecht
20-30 min

Verder nodig: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de paddenstoelen in plakken van ½ cm dik. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.

2. Roer in een kom de pesto met crème fraiche, zout en peper door elkaar.

3. Kook de lasagnevellen in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 8-10 minuten beetgaar.

4. Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schep deze uit de pan. Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met sjalotjes en Italiaanse keukenkruiden in ca. 3 minuten goudbruin en blus de paddenstoelen af met de witte wijn en de romige pesto. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.

5. Giet de lasagnevellen af en snijd de vellen middendoor. Leg op 2 borden een lasagnevel. Schep hierop de rucola, de helft van de paddenstoelen, een lasagnevel en de overige paddenstoelen. Garneer het gerecht met pijnboompitten. Serveer het gerecht direct.