stomen

Lasagne met postelein en ham in kruidenroomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Zoek de postelein uit.
Vet een magnetronbestendige (rechthoekige) ovenschaal in.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een ruime kookpan, breng het water opnieuw aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Kook hierin de lasagnevellen per 2 tegelijk 2 minuten voor. Neem ze uit het kokende water en leg ze op een schone theedoek.

Blancheer de postelein 1 minuut, schep het in een vergiet en laat de groente uitlekken.

Schenk 1/4 liter van het kookwater in een magnetronbestendige maatkan en klop het sauspoeder er door. Verkruimel de roomkaas erbij. Dek de maatkan af met een stukje magnetronbestendig folie. Schakel de magnetron 3 minuten in op volvermogen, roer de saus halverwege krachtig om. Roer de room en de helft van de geraspte kaas door de saus en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer de reepjes ham en de gekookte postelein door de saus.

Schep een kwart van de saus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2 velletjes lasagne in. Verdeel de helft van de postelein en reepjes ham en een derde van de saus erover en herhaal dit. Eindig met 2 lasagnevellen en de rest van de saus. Strooi de rest van de kaas er over.

Zet de schaal in de magnetron. Schakel de grill in gecombineerd met volvermogen en laat de lasagne in 8 minuten gaar worden en mooi lichtbruin kleuren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge