stomen

Lasagne met paddenstoelen en courgette

Receptinformatie

Pasta

Kook zo nodig de lasagnevellen beetgaar en leg ze naast elkaar op een keukendoek. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Knip de peterselie klein en meng deze met peper en zout naar smaak door de champignons. Was de courgette en snijd deze in dunne plakken. Knip de basilicum klein en meng deze met peper en zout naar smaak door de courgette. Verwarm de room, laat deze wat inkoken en voeg de kaas toe. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met cayennepeper. Of bereid de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Neem een beboterde langwerpige ovenvaste schaal. Schenk onderin een deel van de saus en leg er een deel van de champignons op. Leg hierop een laag lasagnevellen, vervolgens een deel courgette, een deel saus en een deel champignons, hier weer lasagnevellen op en ga zo door tot alle vulling en saus op is. De bovenste laag zijn lasagnevellen met een dun laagje saus. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en verdeel klontjes boter eroverheen. Bak de lasagne goudbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven van 200ºC circa 40 minuten. Serveer de lasagne met een frisse tomatensalade.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!