stomen

Lamsvlees, peultjes, zeekraal en krieltjes met mosterdsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Haal de peultjes af.
Snipper het sjalotje zeer fijn.
Snijd het groen van de peterselie zeer fijn.
Verwarm de oven voor op 150°C.

Bereiding:
Leg de krieltjes in een kookpan, voeg 1/4 liter water toe en breng het water aan de kook. Kook de krieltjes gaar in 20 minuten.

Verhit de bakboter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de lamsfiletlapjes aan beide kanten op hoog vuur mooi bruin. Leg ze op een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze in de lauwwarme oven.

Leg de peultjes en zeekraal in een kookpan. Schenk er kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de groente in 5 minuten beetgaar. Laat de groente in een vergiet kort uitlekken.

Fruit intussen het sjalotje in het bakvet van de lamsfilet. Schenk de wijn erbij en laat dit bijna verdampen. Voeg de fond toe, breng het aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Zeef de saus en roer de mosterd, room en peterselie erdoor. Warm de saus nog even door.

Verdeel de groente over het midden van 2 borden. Schep de saus er om heen. Leg op elk bord 2 lapjes lamsfilet schuin op elkaar, op de groente. Geef de krieltjes apart erbij.