stomen

Lamsvlees op gestoofde spitskool met lintmacaroni

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Snijd de prei in dunne schuine ringen.
Snijd het stuk spitskool in 2 cm brede repen en snijd deze in 2 cm schuine stukjes.
Knip het bieslook fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Laat in een kleine braadpan 1 eetlepel boter smelten. Fruit hierin de uipartjes. Schep de groenten erbij en roerbak 5 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met zout en peper. Schep de fond erbij en breng deze aan de kook.

Leg de lamsfilet op de groenten en maal er wat peper over. Dek de pan af en stoof groente en lamsvlees 15-20 minuten. Het vlees mag rozé van binnen zijn. De kerntemperatuur, gemeten met een vleesthermometer, is dan 82°C.

Kook intussen de lintmacaroni: leg de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta in een vergiet kort uitlekken, schep het in de pan om met 1 eetlepel boter.

Neem het vlees uit de pan en laat het op een plank, afgedekt met aluminiumfolie, 5-10 minuten rusten. Roer de rest van de boter en de kruiden door het groentemengsel en warm de groenten nog even door.

Snijd het vlees in niet te dunne plakken.
Verdeel de lintmacaroni en de groenten over twee diepe borden. Leg de plakken vlees op de groenten.
Breng het vlees op smaak met versgemalen zout en peper.
Bestrooi de macaroni eventueel met wat geraspte kaas.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge