stomen

Lamsvlees in rode wijnsaus met gestoofde spinazie en aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Krab de botjes van de karbonades schoon (of vraag de slager dit te doen).
Snipper het uitje.
Leg de salieblaadjes op elkaar en snijd ze in smalle reepjes.

Bereiding:
Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin, onder regelmatig omschudden, het amandelschaafsel goudbruin. Schud het op een dubbel laagje keukenpapier om af te koelen.

Kwast de lamskarbonades in met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper. Verhit een braadpan droog voor en bak hierin de lamskarbonades aan beide kanten 2 minuten. Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie, zodat ze warm blijven. Schenk de fond en de wijn in de braadpan, breng het aan de kook en kook de saus op hoog vuur wat in.

Verhit in een kleine wok 2 eetlepels olie. Fruit de uisnippers goudbruin. Schep de spinazie erbij en roerbak 3-4 minuten, tot de spinazie is geslonken. Schep de salieblaadjes erbij en strooi het amandelschaafsel er over.

Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.