stomen

Lamskoteletjes met tuinbonen en focaccia

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de sjalotjes en snijd de helften in smalle partjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Pluk de basilicumblaadjes af, bewaar 2 mooie topjes, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Schep de tuinbonen in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bonen gaar in 12 minuten. Stort ze daarna in een vergiet.

Bak het brood in de voorverwarmde oven in 6-8 minuten gaar en knapperig.

Verhit in een koekenpan of braadpan 2-3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten en bak hierin de lamskoteletjes aan beide kanten 4 minuten, leg de knoflooktenen erbij. Neem de lamskoteletjes uit de pan en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.

Schep de sjalotjes in het bakvet van de koteletjes en bak ze goudbruin. Voeg de tuinbonen en de gedroogde tomaten toe en roerbak 2-3 minuten. Druk de knoflooktenen fijn en roer dit door het bonenmengsel. Roer van het vuur af de basilicum er door.

Garneer de lamskoteletjes met een basilicumtopje.

Snijd het brood in repen en serveer dit bij het gerecht.