stomen

Lamskarbonades met wortel, courgette en pastalinten in muntsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Schil de wortels dun. Schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in lange, dunne plakken. Snijd de plakken in 1 cm brede lange linten.
Snijd de steelaanzet van de courgette. Snijd de courgette op dezelfde wijze in 1 cm brede lange linten.
Snijd het muntblad fijn.
Knijp de knoflookteen tot puree.

Bereiding:
Kwast de lamskarbonades in met knoflookpuree en balsamicodressing. Marineer ze 15 minuten.

Leg de lintmacaroni en groentelinten in een ruime kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de pastalinten en groentelinten samen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in 10-12 minuten.

Verhit een roosterpan droog voor. Rooster hierin de lamskarbonades aan beide kanten 4-5 minuten. De karbonades zijn dan nog roze van binnen.

Bereid intussen de witte (room)saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk of water en roer de fijngeknipte munt erdoor en breng de saus op smaak met wat peper. Giet de pasta en groentelinten af, schep de muntsaus er door.

Serveer de karbonades op een bedje van pasta en groentelinten.