stomen

Lamsgehaktspiesjes op notenbrood met snijbonen met champignons

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Snipper de ui en tenen knoflook zeer fijn.
Haal de snijbonen of pronkbonen af, snijd ze in ‘Chinese ruiten’, 11/2-2 cm brede schuine stukjes.
Snijd de champignons in vieren.

Bereiding:
Meng het lamsgehakt met tomatenpuree, zout en peper naar smaak, majoraan, een derde van de gesnipperde ui en knoflook. Vorm hiervan 6 platte koekjes. Leg ze 15 minuten in de koelkast, zodat ze opstijven.

Schep de snijbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de snijbonen in 12-15 minuten gaar. Laat ze kort uitlekken in een vergiet.

Verhit een grillpan droog voor. Rijg de gehaktkoekjes per 3 aan roosterpennen en kwast ze dun in met wat olijfolie. Rooster ze in de verwarmde grillpan aan beide kanten in 5 minuten bruin en gaar.

Bak de ciabattina volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine wok de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de gesnipperde ui en knoflook goudbruin. Schep de champignons erbij en roerbak 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Schep de snijbonen erbij.

Snijd de ciabattina open. Schuif de gehaktkoekjes van de spiesen op het brood. Verdeel de roomkaas over het vlees. Schep de snijbonen erbij.