stomen

Lamsfilet met gekookte kapucijners, kruidenroomsaus en nieuwe aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Snipper de sjalotjes.
Pluk van 3 takjes tijm de blaadjes af.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd of knip de bieslooksprieten in kleine stukjes.
Breng in een waterkoker 3-4 dl water aan de kook.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 3 dl water op, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels zachtjes gaar in 25 minuten.

Strooi de jonge kapucijners in een kookpan, leg er 3 takjes tijm tussen, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de kapucijners gaar in 10 minuten. Stort de kapucijners in een vergiet en laat ze kort uitlekken.

Smelt de boter in een kleine braadpan met anti-aanbakbodem en fruit hierin de sjalotsnippers goudbruin. Neem ze uit de pan. Roer de sjalotjes met de tijm, peterselie en bieslook door de crème fraîche.

Bak de lamsfiletnootjes op hoog vuur in het bakvet van de sjalotjes aan beide kanten 1-2 minuten.

Zet op elk bord een kommetje met kruidenroom, schep de kapucijners en aardappels erbij en schik op elk bord, dakpansgewijs, 3 lamsfiletnootjes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge