stomen

Kwarktaart met komkommer en geitenkaas met veldslasalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een quichevorm van 18 cm in.

Rasp de komkommer op de grove rasp, schep het raspsel om met het zout en laat het in een zeef 30 minuten uitlekken. Druk al het vrijkomende vocht er uit.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bereiding:
Bekleed de quichevorm met de lapjes bladerdeeg. Laat de puntjes overhangen, druk de naadjes met de vingertoppen goed op elkaar.

Klop de kwark los met de eieren, schep de geitenkaas en het dillegroen erdoor. Druk het komkommerraspsel nogmaals goed uit en spatel het door het kwarkmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel in de taartvorm. Sla de overhangende deegpuntjes losjes er over.

Zet de quichevorm middenin de voorverwarmde oven en bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.

Maak intussen de salade: draai de worteltjes van de bosjes veldsla. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes en strooi ze over de veldsla. Schep vlak voor het serveren de dressing erdoor. Voeg eventueel ook aan de sla wat dillegroen toe.