stomen

Krulandijvie met oogmeloen

Receptinformatie

Lunchgerecht
5-10 min

Maak de krulandijvie schoon door blad voor blad deze van de krop te plukken. Was de sla voorzichtig, maar zorgvuldig en dat ze goed uitlekken. Pluk de sla in stukjes. Halveer de ogenmeloen, verwijder de pitjes en het zachte gedeelte. Snijd de meloen in dunne plakken en schil ze. Maak de saus door de zure room, moster, het gemberpoeder, zout, peper en de citroenmelisse te vermengen. Neem een platte schaal. Bekleed deze met de krulandijvie en schik de plakken meloen erop. Schenk de saus erover heen of serveer deze er apart bij. Garneer met een takje citroenmelisse.

Variaties:
Serveer deze salade als voorgerecht in een glazen coupe. Steek dan met een appelboor balletjes uit de meloen en schenk de saus erover. Garneer met een reepje gember.