stomen

Kruidige worteltjes met fishfingers en maïs

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snijd van de worteltjes tot op 1 cm na in één keer alle bladstelen af. Was ze grondig. Halveer de worteltjes overlangs.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de maïskolven in een ruime kookpan, schenk er zoveel kokend water op dat ze net onder staan. Breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe. Kook de maïskolven in 15 minuten gaar.

Verhit in een kookpan 2 eetlepels boter, strooi de kruidenmix erbij en roer om. Schep de worteltjes in de pan, schep ze om in de boter, voeg 1/2 dl kokend water toe. Dek de pan af en zet het vuur laag. Stoof de worteltjes gaar in 15 minuten.

Verhit in een koekenpan de olie en 1 eetlepel boter. Bak hierin de fishfingers rondom bruin en gaar in 10 minuten.

Neem de maïskolven uit het kookwater en steek er aan beide kanten een maïsprikker of klein (gebak) vorkje in, zodat ze gemakkelijk te eten zijn.

Schep de gestoofde worteltjes met een schuimspaan uit de stoofpan op een schaal, schep de fishfingers erbij. Strooi de peterselie er over en naar smaak wat versgemalen zeezout. Serveer direct, met de gekookte maïs en de rest van de boter.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge