stomen

Kruidige kip met koolrabi en abrikozen bij couscous

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 5 dl water aan de kook.
Snijd de kipfilet in plakjes en dep ze droog.
Snijd de koolrabiknol in plakken en de plakken blokjes of reepjes.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkante stukken.
Halveer de abrikozen
Plukt het korianderblad af en snijd het wat kleiner.

Bereiding:
Meng de couscous met 1 eetlepel olie en 11/2 dl kokend water en laat het 2 minuten staan. Maak het dan met een vork los. Schep het in een zeef.

Meng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel ‘ras el hanout’ en wrijf de stukjes kip hiermee in.

Leg de koolrabi in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Hang de zeef met couscous boven de koolrabi en leg het deksel van de pan op de zeef. Kook de koolrabi 10 minuten, terwijl ook de couscous gaar stoomt.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de wok er in. Roerbak de stukjes kipfilet in 3 minuten goudbruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten. Schep de paprika erdoor en roerbak 5 minuten.

Haal met een schuimspaan de koolrabi uit het kookwater en schep de groente met de abrikozen in de wok. Roerbak nog 3 minuten. Schep de rest van de ‘ras el hanout’ en de het koriandergroen er door.

Schep de couscous goed door en serveer het bij het gekruide kipmengsel.