stomen

Krokante visfilets op curry van Chinese kool met rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de pinda’s uit de seroendeng.
Snijd de kool in 1 cm brede repen.
Snijd de prei in dunne schuine ringen en spoel ze schoon.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle repen.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Besprenkel de visfilets met limoensap.

Zet 3 borden klaar. Strooi op één bord de bloem, klop het ei los en schenk het in het tweede (diepe) bord. Strooi de seroendeng op het derde bord. Paneer de visfilets: wentel ze eerst door bloem, haal ze dan door het ei en wentel ze dan door de seroendeng.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de visfilets goudbruin en gaar in 4 minuten per kant.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk er langs de rand wat olie in en roerbak hierin de groente 3 minuten. Roer de roerbaksaus ‘curry-kokos’ los met de yoghurt, de rest van het ei en de op het bord achtergebleven seroendeng en schep dit door de groente. Roerbak op hoog vuur nog 1 minuut.

Schep op elk bord wat rijst, groente en een visfilet en strooi de achtergehouden pinda’s er over.