stomen

Koude tomatensoep met tortillakaastaart

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Meng tomaten en courgetteblokjes.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Hak met de staafmixer ui knoflook en peterselie in 3 dl tomatensap tot een glad, egaal mengsel. Roer de rest van het tomatensap, de chilisaus en olijfolie erbij en klop het mengsel nog even kort door elkaar. Breng de koude tomatensoep op smaak met zout en peper. Verdeel de groenteblokjes over 4 soepborden of kommen en schenk de koude tomatensoep er op.

Bestrooi de gordita’s gelijkmatige met geraspte kaas en leg ze op elkaar. Leg de stapel eventueel in een taartvorm en bak de ‘taart’ 8 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en goudbruin kleurt. Snijd de kaastaart in punten en serveer ze warm bij de koude soep.