Koude tomatensoep met tortillakaastaart
Receptinformatie
Voorbereiding:
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Meng tomaten en courgetteblokjes.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bereiding:
Hak met de staafmixer ui knoflook en peterselie in 3 dl tomatensap tot een glad, egaal mengsel. Roer de rest van het tomatensap, de chilisaus en olijfolie erbij en klop het mengsel nog even kort door elkaar. Breng de koude tomatensoep op smaak met zout en peper. Verdeel de groenteblokjes over 4 soepborden of kommen en schenk de koude tomatensoep er op.
Bestrooi de gordita’s gelijkmatige met geraspte kaas en leg ze op elkaar. Leg de stapel eventueel in een taartvorm en bak de ‘taart’ 8 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt en goudbruin kleurt. Snijd de kaastaart in punten en serveer ze warm bij de koude soep.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.