stomen

Koude tomatensoep met geroosterde paprika, ham en eieren

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovengrill voor. Wrijf de paprika’s in met wat olie en leg ze op het rooster onder de grill. Rooster de paprika’s rondom zwart, keer ze regelmatig. Doe ze in een dikke plastic zak en laat ze zo afkoelen. Verwijder het velletje.

Snijd alles in ‘brunoise’, piepkleine blokjes of vierkantjes: de ontvelde paprika’s, de vleestomaat, rode ui en de plakken ham.

Hak 1 knoflookteen fijn, halveer de andere.
Snijd het blad van 4 takjes koriander fijn.

Bereiding:
Meng de brunoise van paprika, tomaat, ui en ham met de knoflook en koriander door de tomatenpassata. Breng de koude soep op smaak met zout en peper en gemalen komijn. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.

Zet de eieren op met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze onder koud water schrikken. Pel ze. Snijd de eieren overlangs doormidden.

Snijd de broodjes open. Wrijf ze in met een opengesneden knoflookteentje en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze onder de voorverwarmde grill knapperig.

Verdeel de koude soep over twee kommen. Leg in elke kom twee halve eieren. Garneer de soep met een toefje koriander. Geef de knoflookbroodjes erbij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!