stomen

Kooltaart met rösti en feta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een taartvorm van 20 cm doorsnede in.
Laat het phyllodeeg ontdooien. Laat de rösti ontdooien.
Snipper de ui, hak de knoflooktenen fijn.
Verkruimel de feta.
Boen de citroen schoon en rasp de schil af.

Bereiding
Meng in een kom uien, knoflook, feta, citroenrasp, rösti en kool. Klop de eieren los en schep dit door het mengsel. Breng het mengsel op smaak met zout, peper.

Smelt de boter. Leg een vel phyllodeeg in de taartvorm, laat de punten overhangen. Bestrijk het deegvel met gesmolten boter. Maak zo, steeds wat verspringend vier lagen en bestrijk elk deegvel met roomboter. Schep het koolmengsel in de deegvorm. Sla de overhangende deegpunten over de vulling en druk de naden goed op elkaar. Bak de taart in 25 minuten goudbruin en gaar.