stomen

Koolsoep met gehaktballetjes en uienstokbrood

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Snipper de sjalotjes. Verdun de helft van de basissoep met het kokende water.

Bereiding
Bak in een soeppan de spekblokjes zachtjes uit. Schep de gehaktballetjes erbij en bak ze, onder af en toe omscheppen, rondom bruin. Voeg de sjalotjes en paprika toe en fruit de sjalotjes goudbruin. Schep de kool erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerend aan de kook en kook de soep zachtjes 10 minuten door.

Bak intussen het uienstokbrood in 8-10 minuten gaar en mooi bruin.

Serveer de soep met het in repen gesneden uienstokbrood.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!