stomen

Koolschotel met kip en abrikozen onder rösti

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Laat de rösti ontdooien.
Snipper de ui.
Snijd de gemarineerde kipfilet in blokjes.
Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze kleiner.
Snipper de halve paprika zeer fijn.

Bereiding
Meng de uisnippers met de kipfilet, abrikozen, kool en 1/2 dl abrikozensiroop en schep het in een hittebestendige magnetronschaal. Dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 8 minuten in op volvermogen, schep de groente iedere 2 minuten om.

Meng de ontdooide rösti met de paprikasnippers, crème fraîche en kaas. Verdeel het röstimengsel over de kool en strijk de bovenkant glad. Zet de schaal onafgedekt terug in de magnetron en schakel de magnetron 10 minuten in op volvermogen. Schakel na 5 minuten desgewenst de grillfunctie erbij in, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt en knapperig wordt.