stomen

Koolrolletjes met notengehakt

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding
Haal 6 koolbladeren voorzichtig los. Snijd 250 gram kool zeer fijn. Bewaar de rest van de kool voor een andere dag.
Snipper de ui.
Hak de walnoten klein.
Verkruimel de kaas.
Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Bereiding
Leg de koolbladeren op een magnetronbestendig bord, sprenkel er wat water over en dek ze af met een magnetrondeksel of speciaal magnetronfolie. Schakel de magnetron 2 minuten in op volvermogen. Laat de koolbladeren afkoelen.

Warm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 175°C.

Maak een béchamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking van het sauspoeder met de melk en roer de kaas erdoor.

Schep de aardappelpuree in de ovenschaal.

Verhit de olie in een kleine wok en roerbak hierin de uisnippers en de kool 5 minuten. Laat het wat afkoelen. Meng de noten en kaas erdoor. Verdeel het mengsel over de koolbladeren. Sla de zijkanten van de bladeren over de vulling en rol ze op tot rolletjes. Leg de rolletjes met de naadjes naar beneden op de aardappelpuree en druk ze erin vast. Lepel de kaassaus erover.

Zet de ovenschotel in de combimagnetron. Houd de ovenwarmte aan, schakel de magnetronfunctie in op 350 Watt. Laat het gerecht in 15 minuten door en door warm en gaar worden en goudbruin kleuren.