stomen

Koolrabi met spekjes en salie bij biefstukjes en gebakken aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Kook de aardappels 10 minuten voor en laat ze afkoelen. Halveer ze.
Snijd de koolrabi in plakken van 1 cm dikte en schil ze. Snijd de plakken in repen van 3-4 cm.
Snipper de ui.
Leg de salieblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.
Stroop de rozemarijnnaaldjes af.
Pel de knoflooktenen en halveer ze.

Bereiding:
Verhit een wok of hapjespan droog voor, schenk de olie er langs de rand af in. Schep de aardappeltjes en halve knoflooktenen in de wok en bak de aardappels onder af en toe omscheppen goudbruin en gaar in 15 minuten.

Smelt in een tweede wok of kleine hapjespan de boter. Bak hierin de bacon of spekreepjes knapperig. Schep de uisnippers erbij en roerbak 3 minuten. Schep de koolrabi en salie erbij en dek de pan af. Stoof de koolrabi onder af en toe omscheppen gaar in 12 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan droog voor. Wrijf de biefstukjes in met peper en wat olijfolie. Rooster ze in de grillpan aan beide kanten 3 minuten, zodat ze nog rozé van binnen zijn.

Schep de rozemarijnnaaldjes op het laatste bij de aardappels in de wok.