stomen

Koolraapstamppot met paddenstoelen

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snipper het sjalotje.
Maak de paddestoelen schoon, snijd grote in reepjes of plakjes of halveer ze.

Bereiding:
Zet de koolraap en aardappels op met water, breng het op hoog vuur snel aan de kook en kook de groente gaar in 15 minuten.

Bak intussen in een kleine braadpan de baconreepjes in de boter zachtjes uit. Schep het sjalotje erbij en fruit het 3 minuten. Schep de paddestoelen erbij en bak ze 5 minuten, tot ze vocht loslaten.

Giet het kookwater van de groente en aardappels af. Stamp het grof dooreen. Roer de slagroom en het paddestoelenmengsel er luchtig door. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Verdeel de stamppot over twee borden en schaaf er wat oude kaas over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!