stomen

Koolraapsoep met zalm en garnalen

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snijd de korstjes van de sneetjes casinobrood. Bestrijk 2 sneetjes brood met peterseliepesto. Leg de 3 sneetjes brood op elkaar, pak ze in huishoudfolie en leg ze in de diepvries.

Snijd de zalm in mooie stukjes.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding koolraapsoep:

Schenk het kokende water in een kookpan, los de bouillontabletten er in op. Schep de koolraapreepjes erbij en kook ze gaar in 15 minuten.

Snijd intussen het stapeltje brood in 3/4 cm dikke plakjes. Verhit wat olie in een vlakke koekenpan en bak hierin op hoog vuur de plakjes brood goudbruin. Leg ze op een dubbele laag keukenpapier.

Pureer de soep (door een zeef of met een staafmixer). Roer de roomkaas bij de soep en laat de kaas smelten. Breng de soep op smaak met zout, peper en, voorzichtig, wat nootmuskaat. Roer de garnalen en zalm bij de soep en warm deze nog even door. Roer van het vuur af de peterselie bij de soep. Verdeel de koolraapsoep over diepe borden, geef de peterselietoast erbij.