stomen

Koolraaprösti met biefstukpuntjes en salsa met koriander

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding
Schil het stuk koolraap en de aardappels. Was ze en rasp ze boven een kom op de grove rasp. Snijd de trostomaten in piepkleine blokjes. Knip het korianderblad wat kleiner.

Bereiding
Pers de knoflookteen boven de kom met raspsel uit, strooi de kaas erover en meng het goed door elkaar. Klop het ei los en roer dit door het aardappelmengsel. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verhit steeds wat olie in een koekenpan. Schep er 3 halfvolle soeplepels van het röstimengsel in. Laat het wat uitvloeien en bak de rösti bovenop droog. Keer ze en bak de onderkant snel mooi bruin. Houd ze warm.

Meng tomatenblokjes en koriander door de ‘hot salsa’.

Verhit een grillpan of roosterpan droog voor. Rooster hierin de biefstukpuntjes aan beide kanten 2 minuten. Bestrooi ze naar smaak met zout en peper. Serveer de rösti en salsa er bij.