stomen

Komkommersoep met tomaten, quorn en roomkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Rasp boven een zeef de komkommer op de grove rasp, schep er 1 theelepel zout door en laat de komkommer uitlekken. Druk met de bolle kant van de lepel regelmatig het vrijkomende vocht uit de komkommer.

Snijd de kerstomaatjes in kwarten.

Maak een stapeltje van de basilicumblaadjes en snijd ze in reepjes. Snijd de broodjes als kadetjes open.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 1/2 liter water en het bouillontablet en kook ze gaar in 20 minuten.

Roer de uitgelekte komkommer bij de soep en breng deze aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de tomaatkwartjes erbij en breng de soep tot tegen de kook aan.

Bak de stukjes quorn in de olijfolie goudbruin. Schep ze op keukenpapier. Bak in het vet de Toscaanse broodjes op het snijvlak goudbruin en warm.

Meng de gebakken quorn met roomkaas en basilicum, vorm hiervan op twee diepe borden een bergje. Schep de warme komkommersoep er om heen. Serveer de soep met de gebakken broodjes.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!