Komkommersoep met bieslook
Receptinformatie
Was de komkommer, maar schil deze niet. Snijd de komkommer in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe de blokjes komkommer met 1 dl water en de groentebouillontabletten in een pan en breng de massa al roerende aan de kook. Pureer de komkommer met de staafmixer of in de keukenmachine.
Doe de komkommerpuree terug in de pan, strooi de bloem erover en roer de puree glad. Voeg al roerende de rest van het water toe en laat de soep circa 5 minuten afgedekt doorkoken. Roer op het laatst de room met eventueel de Nouilly Prat, (droge vermout), Pernod of Ricard (pastis) erdoor en warm deze nog even goed mee in de soep. Knip boven elke soepkom 3 sprietjes bieslook klein.
Lekker met geroosterd brood of stokbrood met kruidenboter.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.