Komkommersoep met basilicum en tomatencroutons
Receptinformatie
Was de komkommers en haal er voor de garnering 12 bolletjes uit met een meloenboortje ( of snijd mooie blokjes ). Rasp de rest van de komkommers op een grove rasp. Voeg de witte wijn of bouillon, de yoghurt of kwark, het basilicum, het citroensap en zout en peper naar smaak toe. Zet de massa, afgedekt, minimaal een uur in de koelkast.
Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal in 8 driehoeken.
Verwijder zaad en vocht van de tomaten en meng deze in kleine blokjes gesneden met de overige ingrediënten. Verdeel het tomatenmengsel kort voor het serveren over de sneetjes brood en serveer ze bij de komkommersoep.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.