stomen

Komkommeratjar bij nasi goreng met tofu

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Snijd de komkommer in stukjes van 3 cm en snijd ze in de lengte in smalle partjes. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees. Meng komkommer, peper en taugé. Meng suiker, geelpoeder en 1 theelepel zout en los het op in de azijn. Schep dit door het komkommermengsel.

Bereiden:
Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in en roerbak hierin de tofublokjes 2 minuten. Schep ze uit de wok. Schep de groentemix in de wok en roerbak 3 minuten, tot de groente wat geslonken is. Schep de gare rijst erbij en roerbak de rijst in 4-5 minuten goudbruin en warm. Schep de tofu met de pinda’s door de nasi goreng en roerbak nog even op hoog vuur.

Serveer de nasi goreng met het komkommeratjar.