stomen

Komkommeratjar bij nasi goreng met tofu

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Snijd de komkommer in stukjes van 3 cm en snijd ze in de lengte in smalle partjes. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees. Meng komkommer, peper en taugé. Meng suiker, geelpoeder en 1 theelepel zout en los het op in de azijn. Schep dit door het komkommermengsel.

Bereiden:
Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in en roerbak hierin de tofublokjes 2 minuten. Schep ze uit de wok. Schep de groentemix in de wok en roerbak 3 minuten, tot de groente wat geslonken is. Schep de gare rijst erbij en roerbak de rijst in 4-5 minuten goudbruin en warm. Schep de tofu met de pinda’s door de nasi goreng en roerbak nog even op hoog vuur.

Serveer de nasi goreng met het komkommeratjar.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge