stomen

Komkommer aardappelsoep met dille

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
40-50 min

Schil de ui en hak hem fijn. Verhit de boter en fruit de ui op matig vuur. Schil en was de aardappelen, snijdt ze in blokjes en voeg ze bij de ui. Was de komkommer en snijd er 8 dunne plakjes vanaf. Leg deze apart. Schil de rest van de komkommer, snijd hem in blokjes en voeg deze bij het aardappel ui mengsel. Laat het geheel nog even bakken, voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken. Was de dille. Houd 4 mooie takjes apart en hak de rest fijn. Pureer de soep (staafmixer of keukenmachine), roer de créme fraîche erdoor en breng hem opnieuw aan de kook. Maak op smaak af met zout, versgemalen witte peper en citroensap en roer de gehakte dille erdoor. Garneer elk bord met een takje dille en de plakjes komkommer.