stomen

Kokossoep met garnalen, kip en peultjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Haal de peultjes af en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.

Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes.

Pluk de korianderblaadjes af, knip de steeltjes in kleine stukjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een kleine braadpan of diepe wok. Bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de garnalen en pepersnippers erbij en roerbak 1 minuut.

Schenk het kokende water in de wok, voeg het bouillontablet toe en breng de soep onder af en toe roeren aan de kook. Kook de soep zachtjes 15 minuten, zodat de kipreepjes gaar zijn. Voeg na 12 minuten de peultjes en rijstmie toe.

Roer de kokossoep uit blik erbij en breng de soep al roerend tot tegen de kook aan. Voeg op het laatst de taugé toe en warm de soep nog 1 minuut door.

Verdeel de mihoen over 2 ruime soepkommen. Schep de soep er op en bestrooi de soep met koriandergroen.

Serveer de soep met de kroepoek.