stomen

Knolselderijsoep met krokante chorizo

Receptinformatie

Soep
Hoofdgerecht
20-30 min

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de aardappels en de knolselderij in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de cayennepeper circa 2 minuten. Voeg de aardappel en de knolselderij toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwijder het velletje en snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 8 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Meng de bieslook erdoor. Snijd het brood in blokjes. Verwarm dezelfde pan en bak het brood in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Roer de chorizo met bieslook erdoor.

Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Strooi de chorizo, croutons en de bieslook over de soep. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge.