stomen

Knoflookspinazie met lekkerbekjes en gebakken aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Was de spinazie grondig, verwijder de dikke nerven. Snijd de bladeren wat kleiner.
Halveer de krieltjes.
Hak de knoflooktenen fijn.
Rasp de citroenschil af en pers de vrucht uit.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Zet de krieltjes op met 2 dl water, breng het water snel aan de kook en kook de krieltjes 10 minuten voor. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster hierin, onder regelmatig omschudden, de pijnboompitten goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier om af te koelen.

Warm de lekkerbekjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine wok of koekenpan 2-3 eetlepels olie. Schep de voorgekookte krieltjes er in en bak ze onder regelmatig omscheppen in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Voeg op het laatst wat gehakte knoflook toe.

Verhit in een kleine wok of braadpan 1-2 eetlepels olie en fruit hierin bijna alle gehakte knoflook. Schep de spinazie erbij en roerbak 4-5 minuten, tot de spinazie geslonken is. Giet eventueel vrijgekomen vocht af. Meng de rest van de olijfolie en het citroensap erdoor en breng de spinazie op smaak met wat peper.

Bestrooi de warme lekkerbekjes met citroenrasp en peterselie.