stomen

Knoflookgarnalen met Chinese kool en koriandermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Hak de knoflooktenen zeer fijn.
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Snijd de Chinese kool in smalle repen.
Snijd of hak de koriander, blad en stelen, zeer fijn.
Knip of snijd de stoneleeks in stukjes van 1 cm.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Schep de knoflook in de pan en roerbak 1 minuut. Schep de garnalen er bij en roerbak 3 minuten. Schep garnalen en knoflook met een schuimspaan uit de pan.

Leg intussen de mie in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de mie in een zeef, schep het terug in de pan met 1 eetlepel olie en houd de mie warm.

Schenk eventueel nog 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de uien 2 minuten. Schep de Chinese kool erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de taugé toe en roerbak 1 minuut. Schenk de roerbaksaus in de pan, voeg de knoflookgarnalen toe en warm het gerecht 1 minuut door.

Schep de fijngehakte koriander door de gare mie.

Schep op het laatst de stoneleeks door het roerbakgerecht.

Serveer de roergebakken garnalen met Chinese kool met de koriandermie.