stomen

Knoflookaardappeltjes met spruitjes en gemarineerde entrecotes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snijd de aardappels in vieren.
Pel de teentjes knoflook.
Stroop de rozemarijnnaaldjes af en snijd of hak ze wat kleiner.

Bereiding:
Leg de aardappels in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels 12 minuten voor. Giet aardappels af en laat ze wat afkoelen.

Leg de spruitjes in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de spruitjes bijna gaar in 5-6 minuten. Laat ze uitlekken.

Kwast de entrecotes aan beide kanten in met balsamicodressing en bestrooi ze met wat peper.

Verhit de olie in een wok of diepe koekenpan. Schep de aardappels, knoflooktenen en spruitjes in de pan en bak de aardappels onder af en toe omscheppen in 8 minuten goudbruin en kruimig. Voeg na 6 minuten de rozemarijn en spruitjes toe.

Verhit intussen een grillpan of roosterpan droog voor. Rooster hierin de entrecotes aan beide kanten 3-4 minuten, of langer, naar smaak. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Neem de aardappelpan van het vuur, schep de rucola door het mengsel.

Voeg aan tafel naar smaak zout en peper toe.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge