stomen

Kleurige lente salade met sjalotjes en hazelnootdressing

Receptinformatie

Salade
10-20 min

1. Dressing: Rooster de hazelnoten 3-4 minuten onder de grill tot deze goudbruin zijn. Hak de hazelnoten grof. Meng het zout, peper, honing, mosterd en citroensap in een kom tot het zout is opgelost. Roer met een garde beetje bij beetje de olie erdoor en voeg tenslotte de peterselie toe. Houd de grof gehakte hazelnoten apart als garnering.


2. Voor verdere bereiding: Maak de asperges en peultjes schoon. Blancheer de asperges ca. 8 minuten in een pan met kokend water. Schep de asperges uit de pan en spoel deze onder koud water af. Blancheer vervolgens de peultjes gedurende 30 seconden in het aspergekookvocht en laat de peultjes onder koud water afkoelen. Maak de sjalotjes schoon en hak deze fijn. Was de rucola en frisée sla, droog deze voorzichtig met keukenpapier en verdeel de rucola en frisée sla over 2 borden. Was en halveer de kerstomaatjes en verdeel deze samen met de asperges, peultjes en sjalotjes over de sla. Schenk tenslotte de hazelnootdressing over de sla en garneer deze met de grof gehakte hazelnoten. Serveer de salade direct.