stomen

Kipspitjes met rijst en paksoisla

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Warm een tafelgrill voor.
Snijd de kipfilet in 3/4 cm dikke plakjes.
Halveer de sjalotjes.
Snijd de paksoibladeren in flinterdunne repen, snijd de stelen in smalle reepjes.

Bereiding:

Schep de kipfiletstukjes om met 2 eetlepels sukiyakimarinade en 3 eetlepels sesamzaadjes. Steek de stukjes kip met de halve sjalotjes en de shii-take aan 6 roosterstokjes. Rooster ze rondom bruin en gaar in 12 minuten.

Strooi intussen de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar in 10 minuten. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken.

Druppel de rest van de sukiyakimarinade en sesamzaadjes vlak voor het serveren over de fijngesneden paksoi.

Serveer de kipspitjes met paksoi en rijst