stomen

Kippensoep met komkommer en eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de komkommer in schuine plakken en snijd de plakken in lange reepjes.

 

Snipper het wit van de bosuitjes, snijd het groen in brede schuine ringen.

Zoek de taugé uit.

Snijd de tahoe in blokjes.

Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook.

 

Bereiding:
Leg de eiermie in een pan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pasta uit de pan, leg het in een zeef en spoel het koud onder stromend koud water. Bewaar het kookwater.

 

Verhit in een tweede pan de olie en fruit hierin het wit van het bosuitje. Schep de tahoeblokjes erbij en roerbak 2 minuten. Schenk 3/4 liter van het kookwater erop, verkruimel de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.

 

Verkruimel al roerend het kipgehakt boven de pan en laat het in de bouillon gaar worden. Schuim de soep af.

 

Roer de komkommer, het groen van de bosuitjes en de taugé bij de soep en breng de soep aan de kook. Roer de roerbaksaus, sojasaus en sherry erbij.

 

Verdeel de eiermie over 2 soepkommen, verdeel de soepvulling erover en schep de kommen vol met bouillon.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge